Barenboim og WEDO

Barenboim og WEDO

Køb billet

Dato

09. august 2018 kl. 19.30

En af musikkens største dirigenter vender tilbage til Musikhuset.

Den verdensberømte israelske dirigent Daniel Barenboim gæstede Musikhuset som et af de store højdepunkter i kulturhovedstadsåret, og allerede til 2018 vender den levende legende tilbage. Der er endnu en stor koncert i vente efter en Aarhus 2017-koncert, der af Politiken og Kristeligt Dagblad blev belønnet med store roser:

* * * * * *

Kristeligt Dagblad
* * * * *

Politiken

Barenboim har udmærket sig som et af den klassiske musiks absolut mest markante navne med en karriere, der trods dirigentens 75 leveår spænder sig over seks årtier.

Desuden har han en udbredt og ofte benyttet politisk stemme som indehaver af flere statsborgerskaber, heriblandt både israelsk og palæstinensisk. Daniel Barenboim benytter sin position til at give sit besyv til at overvinde konflikterne i Mellemøsten. Også musikken bruges, når Barenboim med West-Eastern Divan Orchestra (WEDO) samler talentfulde musikere på tværs af Mellemøsten og forener i en musikalsk symbiose ulig noget andet. Her er tale om at have noget på spil.

Daniel Barenboim tager igen WEDO med i Musikhuset, hvor Symfonisk sal danner rammen om mødet med en af vor tids store klassiske skikkelser, der for længst har sat sig et aftryk, der vil blive husket i mange år fremover.

Program

West-Eastern Divan Orchestra   
Daniel Barenboim  Dirigent
Elsa Dreisig  Sopran

David Robert Coleman
Looking for Palestine  for soprano and orchestra

Anton Bruckner
Symfoni nr. 9, d-mol, WAB 109

Varighed: 1 time og 30 minuter inkl. pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset