Musikhuset Aarhus elsker_dig_forevigt-topbillede.jpg

Brolin-Tani gentænker Bier

29. november 2016

Den internationalt anerkendte koreograf Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company skal forvandle Susanne Biers mesterværk Elsker dig for evigt til en danseforestilling.

Det bliver Marie Brolin-Tani, der skal løfte den spændende opgave at gentænke Susanne Biers prisvindende film Elsker dig for evigt. Den svenske stjernekoreograf forvandler filmen til en moderne danseforestilling, der får verdenspremiere i Musikhuset, når Aarhus i 2017 bærer titlen Europæisk Kulturhovedstad.

”Jeg er særdeles glad for, at det nu er lykkedes at få Marie Brolin-Tani med på holdet. Hun er en fremragende koreograf og har igennem tre årtier været en af de helt centrale figurer inden for moderne, skandinavisk dans. Hun har stærk tilknytning til Aarhus og er garant for højt internationalt niveau. Vi glæder os nu til at komme i dansetøjet og få skabt en fantastisk forestilling”, siger Mette Kier, der er programchef i Musikhuset.

Læs mere og køb billet til forestillingen her

Erstatter Palle Granhøj

Oprindeligt var det den aarhusianske koreograf Palle Granhøj, som skulle bringe Susanne Biers populære film fra lærred til scene. Men siden Palle Granhøj i oktober valgte at lukke sit dansekompagni med udgangen af året, har Musikhuset været på udkig efter en ny koreograf. Nu er det så lykkedes Musikhuset at få Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company i Holstebro, hvor hun er kunstnerisk leder, til at overtage stafetten.

”Det bliver en fantastisk spændende og udfordrende opgave at skabe en moderne danseforestilling baseret på en så populær film fra Danmarks helt egen Hollywoodstjerne Susanne Bier. Det er lidt af et drømmeprojekt for mig, og så får jeg oven i købet mulighed for at vende tilbage til min gamle, elskede hjemmebane i Aarhus. Derfor tøvede jeg da heller ikke et sekund med at sige ja ja ja, da jeg fik muligheden”, siger Marie Brolin-Tani.

Marie Brolin-Tani er i dag kunstnerisk leder af Black Box Dance Company i Holstebro. Hun blev uddannet I London og Paris, men fik sit gennembrud I Aarhus, hvor hun i 1992 skabte MBT Danseteater. Sammen med blandt andre Palle Granhøj var hun med til at skabe et professionelt dansemiljø i Aarhus og gøre byen bemærket på den internatonale dansescene med talrige prisbelønnede og anmelderroste danseforestillinger over hele Europa. Senest vi mødte Marie Brolin -Tani i Musikhuset var i 2013, hvor hun koreograferede 12 dansere i den Reumert-nominerede The Picture of Dorian Gray.

Nu vender hun så tilbage til byen, hvor det hele begyndte, for at prøve kræfter med Susanne Biers hjerteskærende drama. Det gør hun med sit spændende nye Black Box Dance Company, der på trods af dets korte levetid har haft stor fremgang og succes, og med sine dygtige og talentfulde dansere i starten af deres karriere, er de helt rigtige til netop at gentænke denne velkendte film.

En del af Bier Trilogien

Elsker dig for evigt er en del af Musikhusets Bier Trilogi, hvor tre af Susanne Biers prisvindende mesterværker går fra lærred til scene. Peter Langdal og Betty Nansen Teatret forvandler filmen Efter Brylluppet til en musical. Kasper Holten gentænker sammen med Den Jyske Opera Brødre som en opera, og Elsker dig for evigt bliver til en danseforestilling i hænderne på Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company.