katalog_header.jpg

Nyt program

19. august 2015

Rockikoner, kongelig ballet, klassiske stjernefrø og ny stor dansk musical. Musikhusets helt nye program er spækket med gode oplevelser for enhver.

Musikhuset Aarhus har netop offentliggjort et nyt program, der byder på masser af oplevelser med fokus på musik og scenekunst. i weekenden rammer programmet 140.000 østjyske postkasser.

”Vi har haft et fantastisk forår i Musikhuset, hvor publikum er strømmet til vores forestillinger som aldrig før. Jeg er stolt over nu at kunne præsentere et stærkt og varieret program, der spænder fra internationale gæstespil til eksklusive koncerter og en ny stor dansk musical, som jeg er sikker på, vores publikum vil elske”, siger Mette Kier, der er programchef i Musikhuset.

Programmet kan allerede nu læses online her.

 Shu-bi-dua - The Musical indtager Aarhus

Musikhuset har de seneste fem år satset på at præsentere originale danske musicals. Oven på kæmpesuccesen med Dirty Dancing følger nu Shu-bi-dua - The Musical, der allerede nu tegner til at blive en af de helt store musicalbaskere herhjemme. Musicalen har solgt mere end 35.000 billetter på Fredericia Teater og Østre Gasværk. I maj 2016 kan musicalen med sange af hele Danmarks husorkester opleves ved elleve forestillinger i Musikhusets Store Sal. Shu-bi-dua -The Musical kan kun opleves i Aarhus, Fredericia og København.

Eksklusivt, klassisk og kongeligt
Programmet byder på store klassiske oplevelser med blandt andre Berliner Filharmonikernes Barokensemble, den serbisk fødte violinvirtuos Nemanja Radulovic og den franske stjernesopran Patricia Petibon. Der er lagt op til den helt store piratfinale, når den tredje film i Musikhusets Pirates of the Caribbean live trilogi bliver vist på storskærm, mens Aarhus Symfoniorkester leverer den storslåede filmmusik. Traditionen tro rykker Den Kongelige Ballet deres juleforestilling til Aarhus mellem jul og nytår. I år med Tjajkovskij og George Balanchines smukke juleklassiker Nøddeknækkeren. Efteråret byder også på børneballetten Fabelmageren skabt af multikunstneren Shane Brox, som børnene kender fra programmet Shanes verden på DR's Ramasjang.

Rockikoner og kommende stjerner
Det er rockhistorie i den tunge ende, når vokalharmoniernes ukronede konger Crosby, Stills & Nash giver en eksklusiv og allerede nu udsolgt koncert i Musikhusets Store Sal. Også store stjerner som Don McLean og Curtis Stigers er på programmet sammen med Lukas Graham, der lige nu topper hitlisterne herhjemme.

Forsiden af det nye program prydes af hollandske Caro Emerald, der er en international stjerne på vej. Caro Emerald er blevet kaldt humørbarometerets modstykke til Amy Winehouse, og hendes musik emmer af 50’er nostalgi. Hun er højaktuel med sin nye single og kommende album.

Nationale og internationale turnéer
Nationale og internationale turnéer er rygraden i Musikhusets program. Hvert år præsenterer Musikhuset op mod 50 internationale shows. I år er tre af de store nyheder West End-showet The Simon & Garfunkel Story, The Whitney Houston Show og legendariske Wintergarten fra Berlin. Fra danske himmelstrøg kommer den succesfulde musikforestilling Skammerens Datter fra Østre Gasværk, der er baseret på Lene Kaaberbøls populære fantasy-roman.